Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Serviciile sociale sunt oferite, la nivel de județ, de 43 de furnizori acreditaţi.

Pe parcursul anului trecut, finanţarea instituţiilor de asistenţă socială şi unităţilor medico-sociale a presupus acordarea de fonduri pentru funcţionarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Bocşa şi a Căminului pentru Persoane Vârstnice Anina, pentru un număr mediu de 92 beneficiari, suma achitată de Agenţia Judeţean de Plăţi şi Inspecţie Socială fiind de 1.366.986 lei.

Mai exact, pentru Căminul din Anina a fost achitată suma de 655.907 lei, pentru un număr mediu de 46 beneficiari. Pentru Căminul Bocşa, a fost achitată suma de 712.007 lei, pentru un număr mediu de 48 beneficiari.

„De asemenea, a fost plătită suma de 1.779.018 lei, (aprobată conform HG. 973/2012, prin Ordinul Ministrului Muncii), pentru finanţarea lucrărilor de amenajare, reparaţii, modernizări şi dotări la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu; Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa (fostul cămin pentru persoane vârstnice); Complexul de Servicii Sociale Sf. Maria Reşiţa şi Centrul de urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş“, se precizează în datele oficiale al AJPIS.

În prezent, pe raza judeţului Caraş Severin sunt acreditaţi 43 de furnizori de servicii sociale, publici şi privaţi. Furnizori privaţi de servicii sociale au sediile în Oţelu Roşu (cu servicii în Bocşa, Reşiţa şi Oţelu Roşu), Reşiţa, Moldova Nouă, Caransebeş, Bocşa, Glimboca, Prilipeţ şi Ticvaniu Mare.

Adaugă comentariu