Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Omul de afaceri a înaintat o ofertă de 16 milioane de dolari şi doreşte să dea drumul la combinat. Dacă pune mâna pe el, binenţeles.
În sfârșit, apar primii potențiali cumpărători pentru Ductil Steel Oțelu Roșu, scos la vânzare deja de trei ori în ultimele luni. Tenaris Silcotub, cel mai mare producător român de țevi fără sudură de diametre mici, o firmă din Cehia dar și omul de afaceri cărășean Iosif Armaș sunt interesați de combinatul de pe Valea Bistrei.

„Este adevărat că am înaintat o ofertă la licitația de săptămâna trecută, în jur de 16 milioane de euro. Sunt sprijnit în acest demers de niște parteneri din Serbia care s-au ocupat de comerțul cu oțel în ultimii 30 de ani. Prețul propus de noi a fost considerat prea mic. Urmează să negociem, la mijlocul săptămânii viitoare voi discuta din nou cu proprietarii și firma care se ocupă de insolvența Ductil. Sper să repornesc combinatul, aduc materie primă din Serbia și Cehia”, a declarat Armaș pentru Jurnal CS.

Specialiștii estimează că și ceilalți doi posibili cumpărători așteaptă ca prețul de vânzare a producătorului de oțel să mai scadă, cel actual fiind considerat de neacceptat pentru starea în care se află acum Ductil Steel Oțelu Roșu. Inițial, combinatul a fost scos la licitație pentru 42 de milioane de euro, iar pe 7 septembrie prețul scăzuse cu mai bine de nouă milioane, ajungând la 33 de milioane de euro. Surse din cadrul Ductil Steel susțin că o nouă întrunire a Comitetului Creditorilor va fi ţinută la începutul săptămânii viitoare, prilej cu care se va stabili care este suma minimă până la care se poate merge cu licitaţia pentru vânzarea combinatului de la Oţelu Roşu.

În rest, să sperăm că dorinţele lui Iosif Armaş nu rămân doar la stadiul de dorinţe, cum a rămas şi instruirea soldaţilor americani pe aeroportul din Caransebeş.

2 Comments

  1. „Iosif Armaş a avut o uluitoare poveste de succes ajungând, de la simplu portar de hotel, la om de afaceri, deputat şi preşedinte al Federaţiei Române de Box . Este primul bănăţean cunoscut ca milionar. Poate nu primul pe bune, dar primul cunoscut. Din păcate, pentru Banat, s-a dovedit un simplu milionar de carton, care n-a reuşit să facă absolut nimic nici pentru zona sa natală, nici pentru oamenii din jurul său. Paradoxal, deşi erau vremuri în care oamenilor le era teamă să şi pronunţe numele Iosif Armaş, tot ce a atins acest om s-a ofilit, ajungând şi el, într-un final, dintr-un milionar într-un anonim. Despre ascensiunea sa se ştiu foarte puţine lucruri, tocmai pentru că oamenilor le era foarte frică să vorbească despre el, (…) Acest Iosif Armaş doar a distrus oameni. N-a ridicat pe nimeni, n-a propulsat pe nimeni, n-a ajutat pe nimeni.”
    ” Citat din ziarul Adevarul…Probabil se pregateste o alta teapa la Otelu Rosu! Ca la Herculane…

Adaugă comentariu