Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu e preot dar scrie literatură duhovnicească, iar joi a fost prezent la Direcţia pentru Cultură, pentru a vorbi despre cărţile sale.

După ce în luna iunie a acestui an le prezenta bocşenilor volumul „Chilii”, scriitorul bucureştean Adrian Georgescu ajunge din nou în Caraş-Severin. La invitaţia Liubiţei Raichici, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Adrian Georgescu şi-a lansat joi, la Reşiţa, cea mai recentă apariţie editorială – „Anastasis” – un volum ajuns la cea de-a doua ediţie, şi care încheie trilogia cu acelaşi nume.

Trilogia „Anastasis” (Înviere – n.r.) este alcătuită din volumele „Descensio”, „Chilii” şi „Anastasis”, apărut în urmă cu două luni. „Trilogia este dedicată cuvioşilor părinţi de la mănăstirea Frăsinei, de fapt întreaga trilogie mi-a fost inspirată de ceea ce am trăit la această sfântă mănăstire, unde Dumnezeu m-a adus în anul 2010, în urma unei întâmplări personale, de o gravitate, aş spune eu, destul de mare. Am ajuns la această mănăstire unde nu cunoşteam pe nimeni, şi am întâlnit minunea Dumnezeiască, materializată prin prezenţa unor făpturi duhovniceşti, a unor monarhi care, cred eu, nu sunt din lumea aceasta, a noastră, sunt oameni care pe lângă harul lui Dumnezeu, care este el însuşi o minune, au capacitatea duhovnicească de a insufla şi altora această minune”, a declarat Adrian Georgescu. Despre condeiul scriitorului şi dragostea sa pentru Dumnezeu au vorbit dr. Ovidiu Apahideanu şi preotul Ioan Petrica, acesta precizând că Adrian Georgescu este un om care nu iubeşte doar scrisul, ci şi întâlnirea cu Dumnezeu. „Anastasis” nu este doar o carte ce aduce în prim-plan credinţa în Dumnezeu a scriitorului, ci este o carte despre drumul fiecăruia dintre noi către Înviere.

Lansarea volumului la Reşiţa nu este deloc întâmplătoare, ea face parte dintr-un turneu naţional, început la Arhiepiscopia din Râmnicu Vâlcea. Săptămâna aceasta, volumul „Anastasis” va fi prezentat şi la mănăstirea Sf. Ilie din Bocşa.

Roxana Bălan Nafiru

2 Comments

  1. Nu inteleg de ce nu a fost mediatizata aceasta lansare de carte, poate erau si alti oameni interesati sa participe si chiar sa cumpere cartea.
    In acest oras totul se face in cea mai mate taina, n-am inteles ce interese sunt.

    • „ion” nici chiar Dumnezeu nu mai intelege ce se intampla in aceasta fosta „frunce” a Banatului…

Adaugă comentariu