Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul PD-L, Valentin Rusu, a acuzat într-o conferinţă de presă, susţinută joi, nerespectarea termenului la care trebuiau să fie puse în fucţiune cele opt microcentrale termice pentru asigurarea agentului termic pentru populaţie.

„Aceste microcentrale trebuiau să fie date în folosinţă în data de 23 decembrie 2011. Luni este 23 ianuarie şi se împlineşte o lună de când acestea trebuiau să funcţioneze pentru reducerea cheltuielilor cu aproape 50%“, a precizat Valentin Rusu. Date tehnice şi cifre au fost oferite de către viceprimarul Sorin Simescu.

„Dintr-un total de 13,8 milioane de euro – credit luat de Primăria Reşiţa cu acordul Consiliului local pentru diferite investiţii – , 11,2 milioane de euro, deci aproape 82% din valoarea creditului sunt lucrări contractate, licitate fără ca şi caietele de sarcini pentru lucrările respective să fie aprobate în Consiliul local. Niciun consilier local sau viceprimar nu a făcut parte dintr-o comisie de licitaţie la aceste lucrări. Doar aparatul propriu al primarului a elaborat proiectele de sarcini, a desfăşurat licitaţiile. În aceste lucrări sunt cuprinse reabilitarea carosabilului şi bordurile, precum şi cele opt microcentrale“, a precizat Simescu.

Adaugă comentariu