Caraş-Severin, Romania

PĂLTINIŞ – Vineri dimineaţă, a avut loc un accident în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în Italia şi un microbuz, în urma căruia două persoane au decedat.

Andrew I., cetăţean nigerian în vârstă de 34 ani, cu reşedinţa în Reşiţa, conducea un autoturism cu numere de înmatriculare din Italia, din direcţia Reşiţa spre Caransebeş şi, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un microbuz care, în urma impactului s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat decesul nigerianului şi al unui pasager de pe bancheta din spate a autovehiculului său (Gheorghe B., de 50 ani).

De asemenea au mai fost răniţi grav Anamaria P., din Păltiniş, în vârstă de 19 ani, Casian L., de 35 ani, din Caransebeş, ambii pasageri în microbuz, şi Toader C., de 67 ani, din Reşiţa, pasager în autoturism, fiind internaţi la Spitalul Municipal Caransebeş.

Din microbuzul în care se aflau 11 pasageri, opt sunt răniţi. Martorii spun că autoturismul a fost văzut la Brebu ieşind de pe sensul de mers şi că pasagerii autoturismului erau autostopişti. Cetăţeanul nigerian avea deja dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.

„Zece pacienți au fost aduși la noi, din fericire nu sunt situații extrem de grave. Sunt răniți cu plăgi superficiale dar și cu fracturi costale și fracturi ale oaselor membrelor inferioare. Mai avem un pacient cu o luxațiea mandibulei și o tânără cu suspiciune de ruptură de splină, situație care ar putea impune o intervențiechirurgicală. Din cei zece răniți, doar jumătate au rămasinternați, restul nu necesită internare”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Horea Radu.

Conducătorul microbuzului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Autorităţile, în speţă Biroul pentru Imigrări, vor face demersurile pentru anunţarea ambasadei Nigeriei la Bucureşti şi a membrilor familiei din ţara natală.

„Suntem obligaţi, prin procedură, să notificăm şi să luăm în baza de date cazurile în care un cetăţean străin este implicat în situaţii de încălcare a legii. Decedatul, ca şi prietenul său ce se afla în maşină sunt ambii membri de familie ai cetăţenilor români“, ne-a precizat Ioan Florea, comisarul-şef al Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin.

1 Comment

Adaugă comentariu