Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit reprezentanţilor ISJ Caraş-Severin, fiecare copil care este readus pe băncile şcolii reprezintă o victorie.

Abandonul şcolar, în Caraş-Severin, se apropie de patru procente, a declarat inspectorul şcolar Ion Moatăr, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social. Potrivit acestuia, chiar dacă procentul este cu mult mai mic decât media naţională (ce ajunge chiar şi la 20%), situaţia este îngrijorătoare. „Cele mai multe abandonuri se înregistrează în rândul familiilor dezorganizate, monoparentale sau cu mulţi copii, nivelul de trai foarte redus, ori în familiile unde părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate”, a precizat Moatăr.

Pentru o reducere a procentuzlui amintit, au fost puse în practică o serie de strategii şi de programe, care au avut ca finalitate, la nivelul grădiniţelor, înscrierea a 80 de noi copii, cei mai mulţi aparţinând etniei rome. „Copiii care pleacă alături de părinţi în străinătate şi urmează cursuri acolo trebuie să anunţe în ţară pentru a fi scoţi din baza de date şi a nu deveni repetenţi. În orice moment se reîntorc vor fi reintegraţi iar în maximun două luni li se echivalează studiile. Orice elev este important pentru şcoală şi readucerea lui în sistem reprezintă o victorie”, a mai adăugat Moatăr.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Moatar , un „NIMA-N DRUM” si-a gasit sa vorbeasca de abandon scolar, sa spuna el cum motiva elevii cand era domnul profesor de sport la Bocsa.

Adaugă comentariu