Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La sfârșitul săptămânii trecute, Clubul Sportiv de Înot Reșița 07, în parteneriat cu Primăria Reșița și cu Consiliul Județean Caraș-Severin, a organizat a IX-a ediție a Memorialului „Ioan Schuster”. La acest concurs au participat 92 de înotatori din 4 țări: România, Ungaria, Serbia și Bulgaria, care au reprezentat 16 cluburi de înot masters.

Înotătorii de la Reșița 07 au câștigat în total 63 de medalii: 31 de aur, 27 de argint și 5 de bronz. Enumerăm câteva rezultate deosebite ale reșițenilor: Nuțeanu Teodor – 6 medalii de aur, Boldan Anca – 4 medalii de aur și 1 medalie de argint, Kuhn Alexandru – 4 medalii de aur, Demenyi Yvonne Christa – 4 medalii de aur, Laszlo Giulia Roxana și Buzatu Valeriu – 3 medalii de aur. Ibănișteanu Bogdan Marian a câștigat două medalii de aur și două medalii de argint, iar Morariu Serghie a obținut două medalii de aur și o medalie de argint.

Cupele Memorialului „Ioan Schuster” s-au acordat celor mai bune performanţe la masculin şi feminin. Anul acesta câștigători au fost: Deznan Sergiu, de la clubul Swim Factory București și Gombkötőné Tóth Ilona, de la Debreceni Szenior Úszó Klub, Ungaria.

Cupele IN MEMORIAM Franz Koning și Cristina Schuster pentru cea mai bună performanţă la proba de 200 m mixt masculin şi cea mai bună performanță la proba de 100 m bras feminin au fost câștigate de Deznan Sergiu și Carp Iuliana Elena de la clubul Swim Factory București. Concursul a început cu poza de grup a participanților și apoi s-a înotat în cea mai spectaculoasă probă, ștafeta celor două generații, unde au înotat copii și părinți. Au concurat cinci familii: Bodnariuc Ianis și Constantin, Laszlo Eduard și Roxana, Curticapean Alexandru și Aurelian și Gherban Sînziana cu fiicele ei, Iris și Lara. „Au fost două zile frumoase petrecute de înotătorii masters la bazinul din Reșița. Bucuria revederii a fost mare pentru cei care se cunoșteau deja și ne bucurăm mult că ni s-au alăturat colegi din Serbia, care au venit pentru prima dată la noi la concurs, dar și alți înotători din România”, a declarat Dorina Maria Iana, președintele Clubul Sportiv de Înot Reșița 07.

Anca Boldan, înotătoare la Clubul Reșița 07, a spus: „Locuiesc în Timișoara, dar de origine sunt din Reșița. M-am simțit minunat la acest concurs și mă bucur foarte mult că m-am întâlnit din nou cu foști colegi de antrenament. Înotul reprezintă pentru mine un mod foarte plăcut de a-mi petrece timpul liber și în același timp să-mi mențin sănătatea. Ioan Schuster a fost antrenorul meu și îmi amintesc cu drag de el. Am constatat că tehnicile moderne de antrenament care se aplică acum în sportul de performanță, erau puse în practică la antrenamentele conduse acum mulți ani de către Ioan Schuster”.

Ștefan Moraru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber