Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Primele rezultate exit-poll: Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Viorica Dăncilă, pe locul al doilea!

Prezenţa la vot în judeţ a fost una bună, iar la nivel naţional cotele au atins procente mari, cum ar fi 63% în Ilfov şi peste 59% la Cluj. Potrivit Biroului Electoral Central, dintr-un total de 265.299 de cărăşeni cu drept de vot, 114.137 s-au prezentat la urne până la închiderea secţiilor, pentru alegerile prezidenţiale, ceea ce înseamnă o prezenţă de 43,02%. Pe listele suplimentare au votat 13.311 de alegători. Cărăşenii de la oraşe au fost de această dată mai harnici decât cei de la sate, prezenţa la vot în mediul urban a fost de 60,01%, în mediul rural înregistrându-se o prezenţă de 54,11%.

La ora 21, potrivit rezultatelor exit-poll, în turul II pentru prezidenţiale vor merge Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Conform Avangarde, 39% dintre cei care au mers duminică la vot l-au preferat pe Klaus Iohannis, 22,5% pe Viorica Dăncilă, 16,4% pe Dan Barna. Pe locul patru, cu un procent de 7,9% din voturi, s-a aflat Mircea Diaconu.

În Caraş-Severin nu au fost înregistrate incidente deosebite.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu