Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Declaraţia îi aparţine lui Ion Stancu, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa Filiala Caraş-Severin.

Deşi România nu a fost oficial „împărţită“ în regiuni, Partida Romilor se vrea cu un pas înaintea evenimentelor şi şi-a reorganizat structura în filiale regionale, judeţene şi locale.

Astfel, va exista Partida Romilor Pro Europa Regiunea Vest, din care va face parte şi filiala Caraş-Severin, iar ca reprezentanţi ai judeţului nostru vor fi Ion Stancu şi secretarul general al filialei cărăşene, Constantin Adrian.

L-am întrebat pe Stancu dacă toate acestea se întâmplă în contextul electoral care se apropie, iar acesta ne-a spus: „Da, pentru că vom «ataca» toate posturile care se pot obţine prin alegeri. Cel mai mult ne vom axa pe locurile de consilieri locali din comunităţile rurale, în special cele în care avem mai mulţi etnici, însă nu vom ignora nici posibilitatea de a avea primari şi da, ca preşedinte de partid, voi candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin“.

Conştient însă că nu are prea multe şanse, Stancu spunea că în condiţiile în care de la Centru i se va dicta o alianţă într-o anumită direcţie, nu va avea ce să facă şi va trebui să o accepte. „Am speranţe că măcar un post de consilier judeţean vom obţine, pentru că vom deveni un partid puternic. Vom avea campanii de conştientizare a populaţiei de etnie romă din Caraş-Severin care mai mereu a fost la îndemâna tuturor, fiind ameninţaţi că dacă nu votează cu un anumit candidat li se taie ajutoarele sociale“, a mai spus preşedintele Partidei Romilor Caraş-Severin.

În plus, în această perioadă, romii se organizează şi din alte puncte de vedere ca partid politic, şi anume abia acum „membrii“ vor semna adeziunile la partid, lucru pentru care liderii le vor înmâna legitimaţii de fondator. La nivelul judeţului nostru se estimează semnarea a cel puţin 5.000 de adeziuni şi se speră la tot atâtea voturi…

Anca Preda