Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unul dintre sindicatele din cadrul UCM Reşiţa a decis să picheteze Instituţia Prefectului.

„Luând act de situaţia în care se află SC UCM Reşiţa, când siguranţa locurilor de muncă nu mai poate fi garantată, când munca salariaţilor nu mai este plătită la adevărata valoare, când însuşi viitorul familiilor noastre este legat de viitorul UCMR-ului, sindicatul «Reşiţa 1771» va organiza o primă acţiune la care sunt chemaţi să participe toţi membrii de sindicat şi nu numai“, a precizat preşedintele sindicatului, Jivomir Tovladiat.

Potrivit acestuia, joi, 5 aprilie, la ora 15.30, în faţa Prefecturii Caraş-Severin, va avea loc un miting organizat de sindicatul „Reşiţa 1771“, având ca scop atenţionarea factorilor locali, guvernanţilor, cetăţenilor Reşiţei şi a judeţului Caraş-Severin şi nu în ultimul rând conducerii şi acţionariatului UCMR.

Am luat legătura cu Nicolae Drăgan, preşedintele Blocului Naţional Sindical, filiala Caraş-Severin, căruia îi este afiliat celălalt sindicat din UCMR – Sindicatul Liber din UCMR. Acesta a precizat: „Nu am fost contactaţi în legătură cu acest protest. Dacă vom fi contactaţi, probabil că vom adera la mişcarea respectivă. Le dorim succes în demersul pe care l-au iniţiat“.

Flavius Rotariu